Checklisty

Checklisty můžete využívat jako pomocný pracovní nástroj, jedná se o způsob kontroly pro případ selhání lidské paměti a pozornosti. Checklisty pomáhají zajistit konzistenci a úplnost plnění úkolů. Základem je například seznam To Do. Pokročilejším nástrojem může být plánování, které nabízí úkoly ke zpracování podle denní doby nebo jiných nastavených faktorů. Hlavním úkolem checklistu je dokumentace úkolu a jeho kontrola oproti nastaveným parametrům v dokumentaci.

Checklisty jsou modulem příslušným k jednotlivým projektům. Před spuštěním je potřeba jej povolit u vybraného projektu. Jděte do Nastavení projektu > Moduly > zaškrtněte checkbox "Checklisty" a nastavení uložte

Dále zkontrolujte nastavení práv u projektu, u své role musíte mít povoleno zobrazení a editace checklistů. Toto může nastavit také administrátor - v menu Další > Administrace > Role a práva

Checklist modul máte povolen, práva nastavena - checklisty se vám zobrazují u úkolů v projektu. Otevřete jednoduše vybraný úkol a sekci Checklistů uvidíte na kartě úkolu. Pro přidání nového checklistu klikněte na malou zelenou ikonu plus, zadejte jméno a klikněte na ikonku diskety pro uložení.

Po uložení se objeví řádka s názvem checklistu, kde do něj dále můžete vkládat nové položky. Klikněte na jméno, zadejte název nové položky a znovu na ikonu diskety pro uložení. Křížkem položku odstraníte. Vytvořené položky se třídí do sloupců, vyberte si proto počet sloupců k zobrazení. Přes ikonu koše můžete smazat celý checklist.


Globální šablony a nastavení

Globální šablony a nastavení checklistů najdete v menu Další > Administrace > Šablony checklistu.

Chcete si vytvořit šablonu checklistu? Klikněte na zelené tlačítko v horním pravém rohu. Zadejte název checklistu, předmět položky a vyberte projekt, kde bude šablona použita. Jakmile pak vytváříte u tohoto projektu nový úkol, vždy bude použita tato nadefinovaná šablona, dokud manuálně neupravíte detaily checklistu u konkrétního úkolu. 

Na hlavní stránce šablon checklistů najdete tlačítko "Nastavení" - zde si můžete určit, zda chcete uložit do historie provedené změny v checklistu (a poslat e-mailem notifikace), nebo rozsah provedených změn u úkolu, podle toho kolik z položek na checklistu bylo dokončeno (zaškrtávací checkboxy).

Vyzkoušejte Easy Project na 30 dní zdarma

Všechny funkce, SSL ochrana, denní zálohy. Vyzkoušejte bez rizika ještě dnes.