Dashboardy

Jak používat vlastní stránky (upravování stránek)

Role a oprávnění
Jak používat funkci
Alternativní způsoby použití šablony stránky
Krajní situace

Vlastní stránky vám umožní vytvořit plně personalizované šablony pro domovskou stránku, přehled projektů a přehled CRM v Easy Redmine.

 

Role a oprávnění

Pouze správce částečný správce pro oblast "Upravování stránek" jsou oprávněni spravovat funkci v oblasti vytváření nebo úpravy šablon stránek a jejich aplikace na uživatelské účty. Toto oprávnění lze přidělit uživateli na jeho uživatelském účtu (viz níže).



Pokud uživatel obdrží oprávnění "Upravit osobní domovskou stránku", může ji upravit sám, ale neznamená to, že může upravovat stránky jiných uživatelů.

 

Jak používat funkci

Přejděte na Více > Správa > Upravování stránek. Na hlavní stránce uvidíte seznam šablon pro Mou stránku (vaše personalizovaná domovská stránka), Projekt - domovská stránka a Přehled CRM projektů. Pro začátek práce se šablonami vyberte jednu z těchto entit a klikněte na zelené tlačítko "Přehled šablon" na levé straně.

Můžete mít neomezený počet šablon stránek pro jednu entitu, jak je ukázáno níže. Každou šablonu lze rozpoznat podle jejího názvu a popisu. V našem příkladu jsme použili názvy podle různých uživatelských rolí, jako jsou projektový manažer, pracovník, klient atd. Můžete také vyplnit popis šablony. Pro přidání nové šablony stačí kliknout na příslušné zelené tlačítko v pravém horním rohu. Jak vidíte, každá šablona má několik možností na pravé straně seznamu.

  • Rozvržení modulů - Umožňuje přidávat/odebírat moduly ze šablony, proces je stejný jako při standardní personalizaci/upravování stránky.
  • Aplikovat šablonu na konkrétní projekty - Umožňuje vybrat konkrétní projekty, na které se má vybraná šablona aplikovat. Upozorňujeme, že aplikace šablony na projekt přepíše všechny vlastní úpravy stránky.
  • Upravit - Umožňuje změnit základní atributy šablony, jako je název šablony, popis a výchozí hodnota.
  • Duplikovat - Umožňuje vytvořit kopii šablony.
  • Export - Umožňuje stáhnout šablonu. 
  • Odstranit - Umožňuje smazat šablonu.

 

Alternativní způsoby použití šablony stránky

Kromě standardního postupu popsaného výše lze šablonu aplikovat a/nebo aktualizovat přímo z účtu konkrétního uživatele. Stačí otevřít záložku "Moje stránka", kliknout na červené tlačítko "Přeuspořádat stránku pomocí šablony stránky", vybrat šablonu a uložit (viz níže).

[[image]knowledge-base/easy_project_2017_custom_pages_5.png[/image]

Kromě toho můžete v Více > Správa > Typy uživatelů > Výchozí šablona pro mou stránku jednoduše propojit vlastní stránku s konkrétním typem uživatele, takže každý nově vytvořený účet uživatele tohoto typu bude mít tuto vlastní stránku předdefinovanou jako výchozí (viz níže).



Kromě toho může každý uživatel s oprávněním "Upravit osobní domovskou stránku" aplikovat šablonu stránky pro sebe tím, že si ji vybere z rozbalovací nabídky v zobrazení personalizace stránky. Navíc, pokud má alespoň částečná správcovská práva, může vytvořit novou šablonu ze své aktuální konfigurace stránky kliknutím na tlačítko "Vytvořit šablonu" (viz níže).

 

Skok na přehledové stránky

Horní lišta obsahuje novou položku, pomocí které můžete přejít na vlastní stránky.
[[image]knowledge-base/easy_project_2017_custom_pages_9.png[/image]

Jak to funguje

  • Uživatel potřebuje oprávnění pro použití této funkce.
  • Kliknutím na zobrazit všechny vlastní stránky budete přesměrováni na seznam stránek
  • Můžete si nastavit stránky, které často navštěvujete, jako oblíbené.
  • Vaše oblíbené stránky se zobrazují přímo ve výběru z horní lišty.

Proč tato funkce?

Vlastní stránky byly vždy silným přínosem naší aplikace. Chyběl jim však vstupní bod, kde by je uživatelé skutečně našli. Admin by musel přidat odkaz do levého menu nebo jej ručně sdílet jiným způsobem. Řešením tohoto problému je funkce skok na přehledové stránky.


Vestavěné stránky

Vestavěné stránky najdete v sekci Správa → Přizpůsobení stránky → Vestavěné stránky (v pravém bočním menu). Je to místo, kde najdete přehled ovládacích panelů, které jsou spojeny s určitou funkcionalitou, např. Rozpočty - přehled portfolia, Helpdesk - ovládací panel atd. Pro každý druh přehledu lze sdílet jednu nebo více šablon nebo je stáhnout z komunity pomocí možnosti import/export.


Tipy a triky

Cíle prodeje uživatele na šabloně stránky (vyžaduje CRM)

Okrajové případy

Po úpravě šablony je nutné ji znovu nastavit ke konkrétnímu uživateli, aby se změny projevily (neprojeví se automaticky). 

Vyzkoušejte Easy Project na 30 dní zdarma

Všechny funkce, SSL ochrana, denní zálohy. Vyzkoušejte bez rizika ještě dnes.