Stakeholdeři

Stakeholdeři je projektový modul pro správu zúčastněných osob na projektu. Osoba uvedená mezi stakeholdery nemusí být zároveň členem projektu. Navíc můžete přidat jednoho klienta/account nebo přidat poznámky týkající se stakeholderů.


Jak to funguje

Jedná se o standardní modul na projektu – aktivujte jej v Nastavení projektu >> Moduly. Je-li modul B2B CRM nainstalován ve vaší aplikaci, je k dispozici několik pokročilých funkcí.

Po aktivaci modulu se můžete dostat na seznam stakeholderů kliknutím na příslušné tlačítko v horní nabídce projektu. Pod seznamem můžete přidat nebo upravovat poznámky týkající se vašich stakeholderů. Vedle výpisu stakeholderů nalevo jsou tlačítka:

  • Přidat stakeholdera – Vyhledáte existujícího stakeholdera (který již figuruje na jiném projektu) a přidáte jej do tohoto projektu. S nainstalovaným modulem B2B CRM můžete kromě stakeholderů vyhledávat a přidávat i osobní kontakty.
  • Nový stakeholder – Vytvoříte nového stakeholdera, který bude připojen k tomuto projektu (a kterého pak můžete přidat k jiným projektům).
  • Přidat klienta – Kromě stakeholderů můžete přidat jednoho klienta/account na jeden projekt, který se objeví přímo pod seznamem stakeholderů a má reprezentovat klienta tohoto projektu (nezaměňovat s projektovým modulem Klienti). Tato možnost je dostupná pouze s nainstalovaným modulem B2B CRM.

Takto vypadá formulář Nový stakeholder.

Při přidávání existujícího stakeholdera k projektu můžete přidat popis jeho role na daném projektu. Tento popis platí pouze pro tuto vazbu stakeholder-projekt. Ta samá osoba může na jiných projektech plnit jinou roli.

Když je stakeholder vytvořen, lze provést následující akce:

  • Upravit – Upravit data spojená s tímto stakeholderem.
  • Smazat – Odstranit data spojená s tímto stakeholderem.
  • Anonymizovat – Anonymizovat data spojená s tímto stakeholderem (viz GDPR možnosti).
  • Převést na osobní kontakt – Tato možnost je dostupná pouze s nainstalovaným modulem B2B CRM.

Související práva se nacházejí v globální sekci Role a práva:

  • Zobrazit stakeholdery – uživatel může vidět projektový modul na všech jemu viditelných projektech
  • Spravovat stakeholdery – uživatel může přidávat, vytvářet, upravovat a mazat stakeholdery
  • Anonymizovat – uživatel může anonymizovat viditelné stakeholdery (funkce GDPR)

K stakeholderům je možné přidávat uživatelská pole, ale vzhledem k nabídce existujících nativních polí je téměř určitě nebudete potřebovat.

Vyzkoušejte Easy Project na 30 dní zdarma

Všechny funkce, SSL ochrana, denní zálohy. Vyzkoušejte bez rizika ještě dnes.