Nástroje pro správu souborů

Nástroje pro správu souborů

V Easy Projectu můžete přidávat přílohy (dokumenty) ke každému úkolu, ke každému projektu. Dokumenty pak můžete spravovat pomocí pěti jednoduchých nástrojů. Nejdříve si však ukážeme, jak dokumenty k úkolům a projektům přidat. 

Přílohy u úkolů

Přílohu k úkolu můžete přidat při aktualizaci úkolu.

Vyberte daný soubor, klikněte na Uložit a nahraný soubor se objeví v sekci příloh v přehledu úkolu. Záznam o přidání přílohy se také objeví v historii úkolu. Jak je vidět na obrázku, u každé z příloh je vlevo vidět pět ikonek, pět nástrojů na správu, které si postupně popíšeme.

Dokumenty u projektů

K projektu můžete přílohu přidat pomocí dvou modulů. První s názvem Dokumenty je zdarma a je součástí základního projektového řízení. Druhý typ - Easy DMS - je doplňkovým modulem, který si můžete zakoupit v Klientské zóně. Podívejme se podrobněji na první verzi. Jako první je potřeba mít nastavenou správnou roli a oprávnění, stejně jako na obrázku. Tato oprávnění nastavuje administrátor v menu Další > Administrace > Role a práva

Dále je nutné mít u konkrétního projektu aktivovaný modul Dokumenty - jděte do nastavení projektu > Moduly > Dokumenty. Díky tomu v horním menu projektu uvidíte novou záložku Dokumenty.

Klikněte na tuto záložku, zobrazí se vám seznam příloh u projektu. Pro přidání nového souboru klikněte vpravo nahoře na zelené tlačítko Nový dokument. Nahraný soubor se obratem objeví v seznamu. V části Seznam příloh dokumentů se zobrazuje seznam všech příloh u konkrétního úkolu daného projektu. Stejně jako u nově přidané přílohy, u každého záznamu v seznamu vidíte vpravo pět nástrojů pro správu. Přílohy lze spravovat pouze z daného konkrétního úkolu.

Nyní si vysvětlíme, k čemu slouží jednotlivé nástroje.

Online editace

První z ikon vygeneruje link k editaci dokumentu pomocí WebDAV online editing. Kliknutím na ní se otevře nové okno s přímým linkem. 

Nové krátké URL

Tato volba vygeneruje krátkou URL adresu a QR kód, díky kterým bude soubor dostupný i pro ostatní uživatele (kteří budou mít link/kód k dispozici). Pro link můžete nastavit i datum expirace, pokud jej dále nebudete chtít dát k dispozici. Zaškrtnutím checkboxu "Povolit externí" bude soubor dostupný všem, i bez nutnosti přihlášení do Easy Project aplikace. 

Přidat novou verzi této přílohy

Zde můžete přidat novou verzi souboru. Příloha bude přepsána, ale původní verze zůstává k dispozici pro případ budoucí dostupnosti.

Zobrazit historii verzí

Tímto nástrojem si můžete zobrazit všechny předchozí verze dokumentu (včetně detailů jako datum změny, velikost souboru), využít ho lze také pro stažení souboru, smazání nebo pro návrat předchozí verze, jak je vidět na obrázku.

Odstranit

Tato volba slouží ke smazání souboru bez možnosti jeho pozdější obnovy.

Vyzkoušejte Easy Project na 30 dní zdarma

Všechny funkce, SSL ochrana, denní zálohy. Vyzkoušejte bez rizika ještě dnes.