Milníky

Jak vytvářet milníky

Milníky jsou určené body, kterých je nutno dosáhnout v průběhu projektu. Každý milník je spojen s konkrétním projektem, proto je možné je přidávat vždy v nastavení konkrétního projektu - vše detailně vidíte níže. Milníky projektu lze spravovat na kartě Milníky v hlavní nabídce projektu.

Kliknutím na tlačítko "Nový milník" se dostanete na tuto stránku.

Vyberte projekt (pokud milník přidáváte přímo v projektu, toto pole je už předvyplněno). Nově vytvořenému milníku je automaticky přiřazen stav Otevřený. Zadejte název, popis, kategorii, datum a vyberte způsob sdílení:

  • Nesdíleno - milník se používá pouze na projektu, kde byl vytvořen.
  • S podprojekty - milník se používá na projektu, kde byl vytvořen a na všech jeho podprojektech.
  • S hierarchií projektu - milník se používá na projektu, kde byl vytvořen, na jeho nadřazených projektech a na jeho podprojektech.
  • Se stromem projektu - milník se používá na projektu, kde byl vytvořen a na všech projektech, které mají společný jakýkoliv nadřazený projekt.
  • Se všemi projekty - milník se používá ve všech projektech.

 

Možnosti milníků

Na záložce Milníky na projektu se nachází tlačítko s názvem Možnosti milníků. Zde můžete specifikovat, které milníky by měly být zahrnuty v seznamu milníků a jaké úkoly by měly zahrnuty pod každým milníkem v tomto seznamu. Funguje to tedy úplně stejně jako filtr. Můžete například vyloučit dokončené milníky, podprojekty, uzavřené úkoly nebo úkoly určitého typu.

 

Jaký je rozdíl mezi stavy milníků

Už vytvořený milník se může nacházet ve třech různých stavech, které se mohou kdykoliv změnit přes editaci milníku:

  • Otevřený: můžete mu přiřadit úkoly, zobrazuje se na mapě projektu.
  • Zamčený:  nelze mu už přiřadit úkoly, ale stále se zobrazuje na mapě.
  • Uzavřený: nelze mu už přiřadit úkoly, a nezobrazuje se ani na mapě.

 

Jak spravovat globální milníky

Kromě seznamu milníků u konkrétního projektu máte k dispozici také seznam všech milníků všech existujících projektů. Pro správu těchto globálních milníků potřebujete příslušné globální oprávnění.

Jakmile máte oprávnění, jděte do Další > Milníky nebo dopište do adresního řádku za vaší Easy Project doménu dovětek /easy_versions. Mějte na paměti, že v tomto seznamu máte přístup i k milníkům v projektech, u kterých nejste členy, proto zde postupujte s velkou opatrností. 

Vyzkoušejte Easy Project na 30 dní zdarma

Všechny funkce, SSL ochrana, denní zálohy. Vyzkoušejte bez rizika ještě dnes.