E-mailová oznámení z cloudu

Úvod

E-mailová oznámení zasílaná z verze Easy Project Cloud vyžadují na začátku trochu soustředění při úvodním nastavení, aby fungovala podle vašich představ. Jakmile budou nastavena správně, už nebude potřeba dalších zásahů. Hlavní výhodou zasílání e-mailových notifikací pro vaše Easy Project Cloud služby je využití Easy Software SMTP serveru.

Nastavení aplikace

V aplikaci je potřeba nastavit adresu, která bude uváděna jako Odesílatel: Administrace > Nastavení > E-mailová oznámení.

Nezapomeňte, že tato oznámení jsou zasílána přes mailový server Easy Software, takže zde nastavená adresa odesílatele je jen aliasem. Pokud jako odesílatele nastavíte naší doménu easyproject.com, tedy například noreply@easyproject.com, pak i to bude v pořádku a dalšího nastavení není potřeba. V příkladu schválně uvádíme adresu "noreply", protože tato schránka fyzicky neexistuje. Slouží hlavně k jednodušší identifikaci, odkud oznámení přicházejí. 

Pokud nastavíte jako odesílatele svou vlastní doménu, např. ep@mojefirma.cz, bude potřeba ještě upravit nastavení DNS záznamů - v tom případě kontaktujte vaše IT oddělení.

Nastavení DNS záznamů

Vzhledem ke stále se vyvíjejícím bezpečnostním a antispamovým mechanismům, bude potřeba si ve správě DNS serverů vaší domény přidat další záznam. Díky tomu bude možné využívat mailový server Easy Software i pro vaši vlastní doménu. 
Na DNS serverech pro vaši doménu (např. mojefirma.cz) přidejte tento nový SPF záznam:

include:spf.mailing.easy.cz -all

Tento záznam umožní příjem zasílaných zpráv a emailová oznámení nebudou blokována z bezpečnostních důvodů.

Poznámka

Easy Software poskytuje také cloudové služby, na kterých sice spravujeme vaše aplikace my, ale přesto z naší strany k některým nastavením nemáme přístup. Máte tak na výběr, zda necháte úplně vše na nás (pak pro notifikace zvolte doménu easyproject.com) nebo zda si pro emailová upozornění nastavíte vlastní firemní adresu - pak je potřeba drobného nastavení na vaší straně. 

Vyzkoušejte Easy Project na 30 dní zdarma

Všechny funkce, SSL ochrana, denní zálohy. Vyzkoušejte bez rizika ještě dnes.