Archivace a odarchivace projektů

Jak archivovat a znovu aktivovat archivované projekty


Archivovaný projekt je stále veden v systému, ale je zcela skrytý všem uživatelům včetně administrátorů. Jedinou výjimkou údajů viditelných z archivovaných projektů jsou položky Zápisu času. Přehledy zapsaného času musí být úplné, a proto jsou čitelné i z archivovaných projektů.

Archivovat lze jak aktivní, tak uzavřené projekty. Tuto možnost naleznete v kontextové nabídce (pravé tlačítko myši) libovolného nearchivovaného projektu v části Administrace >> Projekty a také v nastavení projektu.

Pokud se pokusíte přistoupit k archivovanému projektu nebo některé z jeho úloh přímo prostřednictvím odkazu (např. mojefirma.easyproject.com/projects/123), zobrazí se chyba 403, a to bez ohledu na to, zda máte oprávnění nebo jste administrátor.

Jediný způsob, jak takový projekt najít, je přes Administrace > > Projekty a filtrování podle atributu Archivovaný. Odtud je možné projekt znovu aktivovat (pomocí nabídky, která se zobrazí po kliknutí pravým tlačítkem myši) a zobrazit jeho data. Archivace projektu je povolena prostřednictvím specifického oprávnění, aktivaci projektu pak může provést pouze Administrátor.

Pokud jde o nadřazené projekty a podprojekty, lze archivovat nebo odarchivovat pouze celý strom projektu. Pokud archivujete nadřazený projekt, budou archivovány i všechny jeho podprojekty. Nelze mít archivovaný nadřazený projekt s aktivním podprojektem nebo naopak nearchivovat nadřazený projekt, jehož podprojekt je archivován.

Vyzkoušejte Easy Project na 30 dní zdarma

Všechny funkce, SSL ochrana, denní zálohy. Vyzkoušejte bez rizika ještě dnes.